29.1.2013

Ihastumisia

Viime vuoden lopulla tein heräteostoksen paikallisessa kangaskaupassa. Olin jo jonkun aikaa katsellut kyseistä tuotetta toisessa liikkeessä, mutta sieltä nämä olivat myyty loppuun. Nyt silmiini sattui viimeinen paketti ihania pyöröpuikkoja, joissa on vaihdettavat päät. Paketissa tuli 3 eri mittaista kaapelia ja kolmet eri kokoiset puikot, jota ruuvataan kaapeliin kiinni. Puikot ovat tehty koivusta ja ovat ihanan silkkisen pehmeät. Ja merkki on KnitPro www.knitpro.eu/

Pitkään aikaan en tiennyt mihin ko. puikkoja käyttäisin, kun olen lähinnä neulonut sukkia ja lapasia. Kunnes jouluna sain hyvin mieluisen lahjan rakkaalta mieheltäni. Hän oli piipahtanut paikallisessa lankaliikkeessä ja ostanut minulle lahjaksi kaksi vyyhtiä Manos Silk Blend lankaa. Ja vieläpä mielivärissäni eli punaisena. Lankojen mukana tuli ohje Ristikkäin-kaulahuiviin. Ohjetta lukiessani, epäilin suuresti etten ikinä oppisi tekemään sitä, mutta kun aloitin tekemään, ei se ollutkaan niin vaikeaa kuin luulin. 





Ja jotta langat ei vaan vahingossa loppuisi kesken ( ja nyt naurattaa kovasti), kauppareissulla mukaani tarttui pari kerää 7 Veljestä lankaa. Ihanaa vaaleanpunaista Raitaa ja piristävän kirjavaa Polkkaa. Eiköhän näistäkin jossain vaiheessa synny sukat.




27.1.2013

Sinikelloja

Sairaslomaviikon saldona oli yhdet lasten sukat ja lapaset. Lankana oli Nalle Kukkaketo-sarjan väri Sinikello. Lapaset on tehty kiilapeukalolla, jota nyt kokeilin ensimmäisen kerran. Ei se ollutkaan niin vaikea, kun kuvittelin. 





Kuvausrekvisiittana käytin tuollaista ihanaa vanhaa työkalupakkia, jonka tänään ostin. Aion sen täyttää kaikilla ihanoilla neule- ja virkkausjutuilla. Ja ehkä jotain askartelujuttujakin sinne mahtuu.

Tässä vielä kuva meidän kisuliinista. Oli niin suloisen näköinen, että oli pakko ottaa kuva :)


23.1.2013

Sairastupailua

Tää viikko on sit menny ihan SPR:lle. Ensin sairastui nuorempi lapsista, sitten vanhempi ja nyt minä. Pää on ihan töttöröö. Mutta onpahan aikaa neuloa, kun ei pääse pihalle. Tosin pian saattaa seinät kaatua päälle varsinkin lapsilla. No jospa tuo rakas ukkoseni ulkoiluttaisi noita naperoita huomenissa, jos minä itse en siihen kykene.

Kauheasti olisi taas ihania uusia lankoja tulossa kauppaan, mutta kun entisetkin on neulomatta. En ole edes uskaltanut laskea paljonko minulla on lankaa jemmassa. Täytyy ehkä alkaa neulomaan jämälankasukkia ja lahjoittaa niitä hyväntekeväisyyteen. Tai sit rakkaille sukulaisille... Niille kun kelpaa kaikki : D

22.1.2013

Tammikuu 2013

No niin... Nyt tämä blogi on sitten luotu. En minä tiedä mitä minä tällä teen, mutta jos en keksi mitään kirjoitettavaa, ni laittelenpa sitten ainakin kuvia.

Ajattelin pitää päiväkirjaa mitä saan neulottua kuukaudessa. Tammikuussa olen tehnyt:
1. Tähtilapaset: musta- vaaleanpunainen, lankana 7 veljestä
2. Tähtilapaset: musta- pinkki, lankana 7 Veljestä
3. Lapaset lapselle: lankana Nalle Joulupuu
4. Sukat lapselle: lankana Nalle Joulupuu
5. Palmikkopipo: musta, lankana Kelo
6. Lapaset lapselle: lankana Nalle Kukkaketo, väri Sinikello
7. Sukat lapselle: lankana Nalle Kukkaketo, väri Sinikello

Tässä kuva tähtilapasista: